Продукти:
250 г. бели миди
1 връзка аспержи
1 скилидка чесън
2 с. л. брашно
50 мл. бяло вино
150 мл. рибен бульон
магданоз
сол на вкус
лимонов сок
Приготвяне:
- Аспержите се измиват, отрязва се твърдата долна част и се нарязват.
- Бланшират се за няколко секунди във вряща вода, след което се слагат под течаща студена вода. Целта е да станат хрупкави.
- В тиган с малко олио се запържва за няколко секунди нарязания на ситно чесън.
- Добавя се брашното и се запържва до златисто при непрекъснато бъркане.
- Разрежда се с виното. Прибавя се рибеният бульон, докато се получи гладък умерено гъст сос без бучки.
- Добавят се мидите и се остава да се задуши за няколко минути докато мидите се отворят.
- Подправя се с малко лимонов сок и сол.
- С приготвения сос се заливат аспержите и се поръсва с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар