петък, 24 април 2015 г.

Аспержи с миди






Продукти:

250 г. бели миди

1 връзка аспержи
1 скилидка чесън
2 с. л. брашно
50 мл. бяло вино
150 мл. рибен бульон
магданоз
сол на вкус
лимонов сок

Приготвяне:



  •  Аспержите се измиват, отрязва се твърдата долна част и се нарязват.
  • Бланшират се за няколко секунди във вряща вода, след което се слагат под течаща студена вода. Целта е да станат хрупкави.
  • В тиган с малко олио се запържва за няколко секунди нарязания на ситно чесън.
  • Добавя се брашното и се запържва до златисто при непрекъснато бъркане.
  • Разрежда се с виното. Прибавя се рибеният бульон, докато се получи гладък умерено гъст  сос без бучки.
  • Добавят се мидите и се остава да се задуши за няколко минути докато мидите се отворят.
  • Подправя се с малко лимонов сок и сол.
  • С приготвения сос се заливат аспержите и се поръсва с магданоз.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар