вторник, 21 април 2015 г.

Оризова паста с пиле и гъби

Рецептата днес е от китайската кухня. Оризовата паста става много бързо и лесно. В съчетание с крехкото пилешко месо и ароматните гъби е чудесно ястие за всички, които обичат да експериментират. 



Продукти:

200 г. оризова паста
2 яйца
200 г. пилешки гърди
1 с. л. тъмен соев сос
20 г. китайски сушени гъби
170 г. зеле
40 мл. бяло вино
100 мл. вода
1/2 кубче пилешки бульон

Приготвяне:


  • Пастата от ориз се накисва предварително за 12 ч. в студена вода.
  • Пилешките гърди се нарязват на жулиени и се мариноват в соевия сос за около час.
  • Сушените гъби се накисват за около 20 мин. в гореща вода, след което се изплакват, изцеждат и се нарязват на ивички.
  • Яйцата се запържват, като се разбъркват внимателно за да запазят двата си цвята.
  • В дълбок тиган или уок  се загрява мазнината и се запържват пилешките парчета. Разбърква се непрекъснато, докато придобият лек кафеникав цвят.
  • Прибавят се нарязаните гъби, зелето нарязано на ивици, изцедената оризовата паста и се пържи около 5- 6 минути.
  • Добавя се бялото вино и бульона предварително разтворен във водата и се оставя да къкри няколко минути.
  • Накрая се добавят яйцата и се поднася докато е още горещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар