вторник, 19 януари 2016 г.

Сладолед с райска ябълка

Замисляли ли сте се за сладолед с райска ябълка? Не бъдете скептично настроени, а опитайте! 



Продукти:

300 г. пюре от райска ябълка
150 мл. вода
50 г. кафява захар
25 мл. натурален портокалов сок
200 мл. сметана за разбиване, 35% масленост
щипка канела

Приготвяне:

  • В тенжерка се слагат да заврят водата и захарта, докато се получи сироп.
  • Плодът се измива, обелва се, почиства се от белите нишки и семената, поръсва се с канела и се пасира.
  • Към пюрето се добавя охладеният захарен сироп, портокаловият сок и се разбърква добре.
  • С помощта на миксер се разбива сметаната и също се прибавя към пюрето.
  • Сместа се разбърква добре, изсипва се в кутия за замразяване и се оставя във фризер, като периодично се разбърква.



Няма коментари:

Публикуване на коментар