петък, 24 ноември 2017 г.

Пиле чоу мейн




Продукти:

250 г. нудлес чоу мейн
зелена чушка
червена чушка
жълта чушка
2 стр. пресен лук
150 г. пилешки гърди
100 г. соеви кълнове
4 с. л. светъл соев сос
1 ч. л. сусамово олио
олио

за маринатата:

1 ч. л. светъл соев сос
1 ч. л. бяло вино
1 ч. л. нишесте
1 к. л. 5-те подправки

Приготвяне:

  • Пилешките гърди се нарязват на ивички и се смесват с продуктите за маринатата.
  • Нудлесите се варят 4 минути във вряща подсолена вода, измиват се и се отцеждат.
  • В дълбок тиган се загрява мазнина и се запържва пилешкото месо.
  • Добавят се нарязаните чушки, лук и соевите кълнове.
  • Накрая се прибавят нудлесите, соевия сос, сусамовото олио и се запържва още няколко минути, като се разбърква енергично.

Няма коментари:

Публикуване на коментар