вторник, 23 март 2021 г.

Домашна кока






Продукти:

картофи
лук
тиквичка
чушка
зехтин

питки
люти чушлета
кисели краставички
чоризо
кашкавал

Приготвяне:
  • Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета.
  • Лукът се обелва и нарязва на полумесеци.
  • Тиквичката и чушките се нарязват на ивички.
  • Всичко се пържи поотделно на слаб огън в обилно количество мазнина.
  • Отцеждат се добре от излишната мазнина.
  • Питките се разрязват на две.
  • Върху всяка се слага част от изпържените картофи, лук, тиквичка и чушки.
  • Върху тях се разпределят нарязаните кисели краставички, чоризо и люто чушле.
  • Поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в силна фурна, докато кашкавала се разтопи.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар