неделя, 7 март 2021 г.

Патешки езичета по съчуански

 



Продукти:

250 г. патешки езичета

1 стрък пресен лук

2 кръгчета джинджифил

1- 2 с. л. оризово вино

1/4 гл. лук

1 ск. чесън

1 к. л. съчуански пипер

1 дафинов лист

2 сушени люти чушлета

1 звезда анасон

1 зърно карамфил

1 орехче съчуански пипер

2 см. канела

1 ч. л. каменна захар

1 к. л. лют сос

2 кръгчета ангелика

1 с. л. светъл соев сос

2 с. л. тъмен соев сос


Приготвяне:

  • Патешките езичета се слагат да се варят за 5- 10 минути заедно с лука, джинджифила и виното.
  • След това се отцеждат и се измиват.
  • В сгорещена мазнина се запържва нарязания на едро лук, обелената и леко намачкана скилидка чесън и съчуанския пипер.
  • При непрекъснато разбъркване се добавят лютия сос, чушлетата, дафиновия лист, анасона, канелата, ангеликата,  карамфила, леко начуканото орехче, захарта и езиците.
  • Добавя се вода колкото да се покрият продуктите, соевия сос и се вари, докато течността почти се изпари.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар