понеделник, 19 октомври 2020 г.

Критараки с пилешки бутчета на фурна



Продукти:

250 г. паста критараки
2 пилешки бутчета
1 ск. чесън
1/2 гл. лук
160 г. печурки
200 г. нарязан домат от консерва
1/4 червена чушка
50 мл. бяло вино
1 ч. л. вегета
чубрица
канела
олио

Приготвяне:

  • Пилешките бутчета се поръсват със сол и се пържат за кратко в сгорещена мазнина.
  • След това се слагат в тава с 1 необелена скилидка чесън и се пекат на 220°С около 25-30 минути.
  • В дълбок тиган се загрява мазнина и се пържи нарязания на ситно лук, докато омекне.
  • Към него се добавя пастата, виното, нарязаните гъби, чушката, около 100 мл. вода и се  разбърква непрекъснато, докато течността се изпари.
  • Сместа се прехвърля в тавата с бутчетата, добавя се домата, вегетата, чубрица и канела на всус и 500 мл. топла вода.
  • Тавата се покрива с намокрена в студена вода хартия за печене и се пече на 180°С още 30 минути.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар