Продукти:
300 г. пилешки воденички
4-5 стръка магданоз
3 шайби джинджифил
1 лист праз лук
1 к. л. настърган джинджифил
1 ск. пасиран чесън
1 с. л. тъмен соев сос
1 червено люто чушле
1/2 краставица
1 куб. пилешки бульон
1 к. л. нишесте
125 мл. вода
олио
Приготвяне:
- Воденичките се сваряват с магданоза, джинджифила и праз лука.
- След това се отцеждат и се нарязват на тънки парченца.
- В сгорещена мазнина се запържват за кратко джинджифила и чесъна.
- Добавя се нарязаното на ситно чушле и воденичките.
- След като воденичките се зачервят се добавя краставицата, бульона и разтвореното в малко студена вода нишесте.
- Разбърква се, докато соса се сгъсти и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар