неделя, 25 октомври 2015 г.

Фиде от соя със зеленчуци

Фиде от соя или още "стъклено" фиде, наречено така поради характерната си прозрачност, която придобива след готвене е забележителен ориенталски продукт. Той е изключително подходящ за диети заради високото си съдържание на въглехидрати и ниската си калоричност.


Продукти:

200 г. фиде от соя
2 бр. зелена чушка
2 бр. червена чушка
1 скилидка чесън
6 с. л. олио
4 с. л. рибен сос
2 с. л. мед
2 с. л. оризов оцет
3 стръка магданоз

Приготвяне:


  • Фидето се поставя в дълбока купа и се залива с вряла вода. Накисва се за около 5 минути, докато омекне и стане прозрачно и се прецежда.
  • Чушките се измиват, махат се семената и се нарязват на ивици.
  • В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва чесъна за около 15 секунди.
  • Прибавят се чушките, нарязания на ситно магданоз и се пържи още 2-3 минути, като се разбърква енергично.
  • Накрая се добавя фидето, рибения сос, меда и оризовият оцет. Разбърква се, докато всички съставки се смесят.
  • Сервира се докато е горещо.


Няма коментари:

Публикуване на коментар