Продукти:
200 г. фиде от соя
2 бр. зелена чушка
2 бр. червена чушка
1 скилидка чесън
6 с. л. олио
4 с. л. рибен сос
2 с. л. мед
2 с. л. оризов оцет
3 стръка магданоз
Приготвяне:
- Фидето се поставя в дълбока купа и се залива с вряла вода. Накисва се за около 5 минути, докато омекне и стане прозрачно и се прецежда.
- Чушките се измиват, махат се семената и се нарязват на ивици.
- В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва чесъна за около 15 секунди.
- Прибавят се чушките, нарязания на ситно магданоз и се пържи още 2-3 минути, като се разбърква енергично.
- Накрая се добавя фидето, рибения сос, меда и оризовият оцет. Разбърква се, докато всички съставки се смесят.
- Сервира се докато е горещо.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар