петък, 9 октомври 2015 г.

Портокалов винегрет

Един от основните сосове, които се използват в кухнята несъмнено е сос винегрет. Портокаловият винегрет е отлично допълнение към зелени салати и се приготвя буквално за секунди.


Продукти:

6 с. л. зехтин
6 с. л. сок от портокал
2 с. л. винен оцет
1 к. л. сусамово олио
1 с. л. соев сос
1 скилидка чесън
1 ч. л. джинджифил на прах

Приготвяне:
  • В купичка се сипва прясно изцеден сок от портокал, винен оцет и соев сос.
  • Добавя се предварително обеленият и скълцан чесън, джинджифил и се разбърква.
  • Към тази смес бавно се изсипва зехтина и сусамовото олио и се разбива, докато се получи хомогенна смес.
  • Прясно приготвеният винегрет се съхранява в хладилник до 3-4 дена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар