Продукти:
300 г. ориз
12 бр. речни раци
2 бр. морков
200 г. броколи
1 стрък праз лук
2 скилидки чесън
1 с. л. доматено пюре
400 мл. рибен бульон
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Всеки един рак се хваща за централната перка на опашката, която се завърта и издърпва.
- След това се измиват под течаща вода и се слагат в купа с вода и малко оцет за около час.
- В тенджера с малко олио се задушават за 5-6 минути нарязания на ситно лук, обелените и нарязани моркови, чесъна и добре измитите глави от раци.
- След като зеленчуците омекнат се махат главите на раците.
- Добавя се доматеното пюре, ориза и броколите и при непрекъснато разбъркване се задушава още 2-3 минути, след което се залива с рибения бульон.
- Накрая се слагат обелените опашки, подправя се със сол и черен пипер и се вари на умерен огън 15- 20 минути, докато оризът се свари.
Няма коментари:
Публикуване на коментар