Продукти:
250 г. почистено манго
2 с. л. нарязан на ситно червен лук
1 с. л. нарязана на ситно червена чушка
1 кайена нарязана на ситно
35 г. кафява захар
35 мл. оцет
2 с. л. олио
1/2 к. л. гарам масала
1/2 к. л. къри
1/2 к. л. сушен джинджифил
5-6 зърна кимион
Приготвяне:
- В загряната мазнина се запържват лука и чушката, докато омекнат.
- Добавят се подправките, нарязаното манго и се оставя да къкри на тих огън 2-3 минути, като от време на време се разбърква.
- Прибавя се захарта, оцета и се вари още няколко минути на слаб огън, докато се редуцира.
- Подправя се със сол на вкус и по желание се пасира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар