вторник, 9 януари 2018 г.

Постни зеленчуци в тенджера под налягане



Продукти:

3-4 картофа
2 моркова
250 г. зелен боб
1/2 л. лук
2 ск. чесън
50 мл. бяло вино
2 с. л. олио
1-2 с. л. пържен домат
3-4 зърна черен пипер
чубрица
1 дафинов лист
сол

Приготвяне:

  • Лука и чесъна се обелват и нарязват на ситно. 
  • Зеления боб се почиства и нарязва на едро заедно с обелените картофи и моркови.
  • Зеленчуците се поставят в тенджера под налягане, добавя се бялото вино, домата, олиото, подправките и вода, колкото да се покрият продуктите.
  • Тенджерата се затваря, и след като излезе парата се задушава около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар