петък, 19 януари 2018 г.

Ризото с червено цвекло



Продукти:

240 г. ориз
1 гл. сварено червено цвекло
1 морков
1/2 гл.  лук
1 ск. чесън
40 г. сирене Грана Падано
50 г. краве масло
650 мл. зеленчуков бульон
3 с. л. орехи
черен пипер
индийско орехче
олио

Приготвяне:

  • В мазнина се задушават до омекване нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавя се настъргания морков, цвеклото нарязано на кубчета, ориза и се запържва няколко минути.
  • След това на няколко пъти при непрекъснато разбъркване се прибавя бульона.
  • Подправя се със черен пипер, индийско орехче и сол на вкус.
  • Когато ориза поеме течността се сваля от огъня, добавя се кравето масло, настърганото сирене, разбърква се и се поръсва с натрошени орехи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар