вторник, 9 януари 2018 г.

Заешка яхния



Продукти:

1/2 заек
1 гл. лук
1 ск. чесън
400 г. пържен домат от консерва
80 г. ориз
100 г. бекон
1 морков
100 г. маслини
100 мл. червено вино
1 ч. л. червен пипер
4-5 зърна черен пипер
1 дафинов лист
чубрица
сол
олио

Приготвяне:

  • Заека се нарязва на парчета и се запържва леко в загряно олио.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Последователно се добавят бекона, моркова и маслините. 
  • При непрекъснато разбъркване се прибавя червения пипер, виното, домата, дафиновия лист, черния пипер и чубрицата.
  • Връща се месото, налива се топла вода, колкото да покрие продуктите и се оставя да къкри на тих огън.
  • Към края се добавя ориза, и когато е готов се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар