неделя, 4 февруари 2018 г.

Винен кебап



Продукти:

600 г. свинско месо
1 1/2 гл. лук
5 с. л. пържен домат от консерва
2 бр. бахар на зърна
1/2 к. л. черен пипер на зърна
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
чубрица
100 мл. червено вино
500 мл. вода
2 с. л. брашно
олио

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на хапки и се запържва в загряна мазнина до златисто.
  • В същата мазнина се запържва нарязаният на ситно лук.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя червения пипер, домата, виното, месото, подправките и се налива вода, колкото да покрие продуктите.
  • Оставя се да къкри на тих огън до готовност.
  • Малко преди да се свали от огъня се сгъстява с размитото в студена вода брашно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар