петък, 2 февруари 2018 г.

Патешко магре с портокал и аспержи



Продукти:

500 мл. сок от портокали и моркови
1 връзка аспержи
50 г. черни маслини
10 мл. сусамово олио
сусам
2 бр. патешко магре

Приготвяне:

  • Аспержите се измиват и почистват от по-твърдата долна част. 
  • Нарязват се и връхчетата се отделят. 
  • Маслините се скълцват със сусамовото олио.
  • Върху кожата на патешкото магре се правят няколко разреза във формата на решетка.
  • Поставят се в тиган с незалепващо покритие с кожата на долу и се запичат на среден огън, докато мазнината се стопи и кожата стане хрупкава.
  • Мазнината се отделя и в същият тиган се прибавят стеблата от аспержите, сока от портокали и моркови и се вари, докато соса се редуцира.
  • Добавя се месото с кожата на горе, връхчетата аспержи и след 2 минути се сваля от огъня.
  • Сервира се с пастата от маслини и се поръсва със сусам. 

* Източник: Rodrigo de la Calle


Няма коментари:

Публикуване на коментар