вторник, 13 февруари 2018 г.

Кюфтета от царeвичен грис



Продукти:

200 г. царевичен грис
500 мл. вода
1 с. л. краве масло
4 с. л. сирене
1 ч. л. сол

Приготвяне:

  • В тенджера се слага водата, сол на вкус и след като заври се изсипва царевичният грис.
  • Разбърква се непрекъснато, докато сместа поеме цялата течност и започне да се отлепя от стените на тенджерата.
  • Добавя се маслото, натрошеното сирене и се разбърква добре.
  • От охладената смес се оформят кюфтета и се пекат на оребрен тиган.



* с чеснов сос

6 с. л. майонеза
4 с. л. кисело мляко
1-2 ск. чесън
1 ч. л. копър
сол

  • За приготвянето на соса се смесват киселото мляко, майонезата, скълцаният чесън, копъра, малко сол и се разбърква добре.




Няма коментари:

Публикуване на коментар