понеделник, 5 февруари 2018 г.

Картофи със спанак на фурна



Продукти:

800 г. картофи
400 г. спанак
3-4 ск. чесън
50 г. краве масло
1 ч. ч. сирене
400 мл. прясно мляко
3 яйца
4 с. л. майонеза
50 г. кашкавал
олио
сол
индийско орехче
черен пипер

Приготвяне:

  • Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета.
  • Спанака се нарязва на ивици и заедно с чесъна се задушава в половината от кравето масло и малко олио.
  • В намазнена тава се нареждат половината от картофите, спанака и натрошеното сирене.
  • Отгоре се нареждат останалите картофи и кравето масло.
  • Яйцата се разбиват с прясното мляко и майонезата и се подправят с индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
  • Ястието се залива с тази смес и се пече в силна фурна, докато се зачерви.
  • Няколко минути преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал.


Няма коментари:

Публикуване на коментар