Продукти:
2 ч. ориз
1 шепа зелен боб
1/2 червена чушка
250 г. обезсолена треска
8 замразени скариди
2 ск. чесън
1 с. л. пържен домат
1 зелена чушка
шафран
жълт оцветител
1 куб. рибен бульон
зехтин
Приготвяне:
- В сгорещен зехтин се запържват люспите и главите на скаридите, целите необелени скилидки чесън и нарязаната на едро зелена чушка.
- Добавя се пържения домат и след 2-3 минути бульона разтворен в 6 ч. топла вода.
- Покрива се с капак и се оставя да къкри около 35 минути.
- В широка тава при непрекъснато разбъркване се запържва ориза, докато стане прозрачен.
- Добавя се шафрана, оцветитела, прецедения бульон и нарязания зелен боб.
- Малко преди ориза да готов се са нарежда рибата, скаридите, нарязаната на ивици червена чушка и се вари до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар