неделя, 18 август 2019 г.

Паеля с треска, зелен боб и скариди



Продукти:

2 ч. ориз

1 шепа зелен боб
1/2 червена чушка
250 г. обезсолена треска
8 замразени скариди
2 ск. чесън
1 с. л. пържен домат
1 зелена чушка
шафран
жълт оцветител
1 куб. рибен бульон
зехтин

Приготвяне:


  • В сгорещен зехтин се запържват люспите и главите на скаридите, целите необелени скилидки чесън и нарязаната на едро зелена чушка.
  • Добавя се пържения домат и след 2-3 минути бульона разтворен в 6 ч. топла вода.
  • Покрива се с капак и се оставя да къкри около 35 минути.
  • В широка тава при непрекъснато разбъркване се запържва ориза, докато стане прозрачен.
  • Добавя се шафрана, оцветитела, прецедения бульон и нарязания зелен боб.
  • Малко преди ориза да готов се са нарежда рибата, скаридите, нарязаната на ивици червена чушка и се вари до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар