неделя, 6 януари 2019 г.

Паеля с карфиол и треска



Продукти:

2 ч. ориз

1/2 гл. карфиол
250 г. обезсолена треска
8-10 замразени скариди
1/2 стрък праз лук
2 ск. чесън
1 морков
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. пържен домат
1 щипка шафран
1 дафинов лист

Приготвяне:


  • В 2-3 с. л. зехтин се запържват люспите и главите на почистените скариди.
  • Добавят се 8 чаши вода, 1-2 листа праз лук, дафиновия лист, сол и се вари на тих огън около 30-40 минути.
  • В широка тава се запържват до омекване нарязания праз лук, моркова, чесъна и шафрана.
  • При непрекъснато разбъркване се прибавя червения пипер, домата и прецедения бульон.
  • След като заври се добавя ориза и нарязания на розички карфиол.
  • Малко преди ориза да е готов се нареждат парчетата риба, скаридите и се вари готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар