Продукти:
2 ч. ориз
1/2 гл. карфиол
250 г. обезсолена треска
8-10 замразени скариди
1/2 стрък праз лук
2 ск. чесън
1 морков
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. пържен домат
1 щипка шафран
1 дафинов лист
Приготвяне:
- В 2-3 с. л. зехтин се запържват люспите и главите на почистените скариди.
- Добавят се 8 чаши вода, 1-2 листа праз лук, дафиновия лист, сол и се вари на тих огън около 30-40 минути.
- В широка тава се запържват до омекване нарязания праз лук, моркова, чесъна и шафрана.
- При непрекъснато разбъркване се прибавя червения пипер, домата и прецедения бульон.
- След като заври се добавя ориза и нарязания на розички карфиол.
- Малко преди ориза да е готов се нареждат парчетата риба, скаридите и се вари готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар