неделя, 27 септември 2020 г.

Боб с яребица

 

Продукти:

250 г. боб

1/2 гл. чесън

1 дафинов лист


1 яребица

400 г. лук

3 цели обелени скилидки чесън

50 г. моркови

25 г. червен пипер

250 мл. бяло вино

100 мл. бял оцет

5 зърна черен пипер


Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • На сутринта се измива и се сварява с необелената 1/2 гл. чесън и дафиновия лист.
  • В сгорещен зехтин се запържва нарязания на полумесеци лук, морковите на кръгчета, целите скилидки чесън, яребицата и черния пипер.
  • Добавя се бялото вино и оцета.
  • Долива се бульон от сварения боб, колкото да се покрият продуктите и се вари до готовност на яребицата.
  • В загряна мазнина се запържва червения пипер и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона от яребицата и се добавя месото.
  • Получената запръжка се изсипва при боба и се оставя да къкри 4- 5 минути на тих огън.
  • За сгъстяване се взимат 1-2 черпака от сместа, пасира се и пюрето се връща в боба.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар