Продукти:
250 г. боб
1/2 гл. чесън
1 дафинов лист
1 яребица
400 г. лук
3 цели обелени скилидки чесън
50 г. моркови
25 г. червен пипер
250 мл. бяло вино
100 мл. бял оцет
5 зърна черен пипер
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- На сутринта се измива и се сварява с необелената 1/2 гл. чесън и дафиновия лист.
- В сгорещен зехтин се запържва нарязания на полумесеци лук, морковите на кръгчета, целите скилидки чесън, яребицата и черния пипер.
- Добавя се бялото вино и оцета.
- Долива се бульон от сварения боб, колкото да се покрият продуктите и се вари до готовност на яребицата.
- В загряна мазнина се запържва червения пипер и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона от яребицата и се добавя месото.
- Получената запръжка се изсипва при боба и се оставя да къкри 4- 5 минути на тих огън.
- За сгъстяване се взимат 1-2 черпака от сместа, пасира се и пюрето се връща в боба.
Няма коментари:
Публикуване на коментар