вторник, 2 февруари 2016 г.

Боб с кисело зеле




Продукти:

350 г. боб
1 гл. лук
1 бр. морков
1 малка кисела зелка
3 ск. чесън
5 с. л. олио
чубрица
1 с. л. червен пипер
джоджен
сол

Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • Сварява се със нарязаните на ситно лук и моркови.
  • В друга тенджера се сгорещява мазнината и се задушава нарязаното на ситно зеле и чесъна.
  • След като зелето омекне се поръсва с червеният пипер, разбърква се добре и се добавя боба, джоджена и чубрицата.
  • Прехвърля се в намаслена тава и се пече на умерена фурна, докато ястието се зачерви.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар