Продукти:
за тестото:
500 г. бяло брашно
7 г. суха мая
2 с. л. зехтин
325 мл. хладка вода
1 к. л. морска сол
1 ч. л. захар
за плънката:
1 гл. червен лук
роле с шунка и кашкавал
2 домата
кашкавал
8-10 с. л. зехтин
2 ч. л. заатар
кашкавал
Приготвяне:
- Брашното се пресява, в центъра се прави кладенче, в което се слага солта, захарта, зехтина, маята и водата.
- Меси се докато се получи гладко и еластично тесто.
- Оформя се на топка и се поставя в купа, която се покрива с влажна кърпа. Оставя се да втаса на топло, докато си удвои обема.
- Зехтина се разбърква със заатара.
- Тестото се разделя на две части и всяка се разточва с дебелина 1/2 см. и диаметър 30 см.
- Намазват се със сместа от зехтина и заатара.
- Отгоре се разпределя нарязания на полумесеци лук, домата, ролето и се поръсва с настърган кашкавал.
- Пече се в предварително загряна на 240°С фурна 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар