неделя, 27 септември 2020 г.

Пица със заатар




Продукти:

за тестото:

500 г. бяло брашно
7 г. суха мая
2 с. л. зехтин
325 мл. хладка вода
1 к. л. морска сол
1 ч. л. захар

за плънката:

1 гл. червен лук
роле с шунка и кашкавал
2 домата
кашкавал
8-10 с. л. зехтин
2 ч. л. заатар
кашкавал


Приготвяне:

  • Брашното се пресява, в центъра се прави кладенче, в което се слага солта, захарта, зехтина, маята и водата.
  • Меси се докато се получи гладко и еластично тесто.
  • Оформя се на топка и се поставя в купа, която се покрива с влажна кърпа. Оставя се да втаса на топло, докато си удвои обема.
  • Зехтина се разбърква със заатара.
  • Тестото се разделя на две части и всяка се разточва с дебелина 1/2 см. и диаметър 30 см.
  • Намазват се със сместа от зехтина и заатара.
  • Отгоре се разпределя нарязания на полумесеци лук, домата, ролето и се поръсва с настърган кашкавал.
  • Пече се в предварително загряна на 240°С фурна 15-20 минути.
* Рецепта за тестото: Jamie Oliver
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар