вторник, 22 юни 2021 г.

Свински мозък с каперси

 


Продукти:

2 бр. свински мозък

2 с. л. оцет

брашно


25 г. краве масло

2.5 мл. оцет

1 ч. л. каперси

1 к. л. телешки концентриран бульон

30 мл. вода

естрагон

Приготвяне:

  • Мозъка се измива и се слага в тенджерка с вода и 2 с. л. оцет.
  • След като водата заври се сваля от огъня и се отцежда.
  • Овалва се в брашно и се пържи в загряното масло.
  • Добавят се оцета, каперсите, бульона, водата и естрагона.
  • Вари се няколко минути, докато соса се редуцира и се сваля от огъня.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар