сряда, 30 юни 2021 г.

Гачас манчегас

 


Продукти:

4 с. л. брашно от алморта

1 л. вода

1 ч. л. червен пипер

4 ск. чесън

2  парчета свински дроб

2 парчета суров бекон

зехтин

Приготвяне:

  • В зехтина се пържат нарязаните бекон, дроб и целите обелени скилидки чесън.
  • В същата мазнина се запържва брашното, докато придобие златист цвят.
  • При депрекъснато разбъркване се добавя червения пипер и водата.
  • След това чесъна се скълцва с 2- 3 парчета черен дроб.
  • Получената смес се добавя към запръжката и се подправя със сол на вкус.
  • Вари се на среден огън, докато по повърхността се появят балончета с мазнина.
  • Ястието се сваля от огъня и се поднася с изпържените бекон и дроб.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар