вторник, 22 юни 2021 г.

Пастел с праз лук

 


Продукти:

1( 2) стрък праз лук
6 яйца
300 мл. готварска сметана
зехтин
черен пипер
индийско орехче

Приготвяне:
  • Форма с размер 11х 26 см. се покрива с хартия за печене.
  • След това се намазва със зехтин и се поръсва с брашно.
  • Праза се нарязва на ситно и се пържи в сгорещена мазнина до златисто.
  • Отцежда се от мазнината и се прехвърля в блендер.
  • Към него се добавят яйцата, сметаната, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.
  • Разбива се до получаване на смес с еднородна консистенция.
  • Сместа се прехвърля във формата и се пече на водна баня на 180°С около 45 минути.
  • Изважда се от формата след като се охлади.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар