неделя, 20 юни 2021 г.

Бирени крилца

 


Продукти:

900 г. пилешки крилца
1 ч. л. червен пипер
подправки за месо
зехтин
сол
200 мл. бира
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л. унисос
1 с. л. мед

Приготвяне:
  • Крилцата се разрязват на две части и се слагат в купа.
  • Поръсват се със зехтин, сол, подправките за месо, червения пипер и се разбърква добре.
  • Купата се покрива с фолио и се оставя в хладилник за 1- 2 часа.
  • След това крилцата се пържат в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
  • Прехвърлят се в тенджера заедно с 2- 3 с. л. от мазнината в която са пържени.
  • Добавя се бирата, унисоса, соевия сос и меда.
  • Варят се на умерен огън, докато течността се изпари, като отвреме на време се разбъркват.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар