понеделник, 29 юли 2024 г.

Пържени картофи с яйца

 



Продукти:

2-3 картофа
1 зелена чушка
1- 2 ск. чесън
2- 3 яйца
сол
олио

Приготвяне:

  • В обилно количество мазнина на слаб огън се слагат обелените и нарязани на шайби картофи, чушката и целите необелени скилидки чесън.
  • Пържат се, като от време на време се разбъркват, докато омекнат.
  • След това огъня се увеличава и се пържат, докато придобият златист цвят.
  • Изцеждат се от излишната мазнина и се поръсват със сол.
  • Яйцата се пържат, като жълтъците трябва да са рохки, тъй като ще се използват, като сос.
  • Върху картофите се слагат изпържените яйца, накъсват се с вилица и се разбърква.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар