понеделник, 29 юли 2024 г.

Пилешки крилца със сос от манго и хабанеро

 


Продукти:

1 кг. пилешки крилца 

червен пипер

сушен чесън

сушен лук

брашно

за соса:

300 мл. натурален сок от манго

1/4 гл. лук

2 ск. чесън

1 чушле хабанеро

1 ч. л. захар

куркума

Приготвяне:

  • Крилцата се поръсват с чесън, лук, червен пипер и сол на вкус и се оставят за 1- 2 часа в хладилник.
  • На оребрен тиган се изичат обелените скилидки чесън, нарязания на едро лук и чушлето.
  • След това се пасират с част от сока от манго.
  • Пасираната смес се прехвърля в тиган заедно с останалия сок, захарта и малко куркума.
  • Вари се на среден огън, като се разбърква непрекъснато, докато соса се сгъсти.
  • Крилцата се овалват брашно и се пържат в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
  • След това се добавят към соса от манго и хабанеро и се разбъркват за да се покрият добре със соса.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар