понеделник, 29 юли 2024 г.

Питки на пара Бао

 


Продукти:

250 г. бяло брашно

160 мл. прясно мляко

15 мл. олио

6 г. мая

1 к. л. сол

1 к. л. захар

олио за намазване на питките


Приготвяне:

  • Маята се размива в прясното мляко със захарта, щипка брашно и се оставя на топло, докато образува мехурчето. 
  • Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него се слагат солта, олиото и маята.
  • Омесва се гладко тесто, оставя се 15 минути да почине и се меси отново.
  • След това се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса.
  • Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 8- 9 еднакви по големина топки.
  • Всяка топка се разточва в овална форма и се намазва с малко олио. Прегъва се на две без да се натиска, като олиото ще предотврати слепването на двете части, когато втасват и се варят.
  • След това се покриват с кърпа и се оставят да втасат върху изярзани квадрати от готварска хартия.
  • Питките се слагат в бамбукова кошничка и се варят на пара 10 минути.
  • След това огъня се спира, кошничката леко се отваря и се оставя така още 2-3 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар