Продукти:
10-12 сардини
4-5 картофа(пресни)
2-3 домата
1 средна глава лук
1/2 сок от лимон
1/2 зелена чушка
1/2 жълта чушка
1/2 червена чушка
за винегрета:
1 чаена лъжица мед
1 чаена лъжица горчица
1 чаена лъжица балсамов оцет
сол, черен пипер и зехтин на вкус
Приготвяне:
- Почистваме сардините от главата, люспите и вътрешностите.
- Измиваме и настъргваме лимона.
- Изстискваме сока от 1/2 лимон .
- Загряваме фурната на 180º С. Покриваме дъното на тавата с фолио и редим сардините.
- Поръсваме с малко пипер, изцеден лимонов сок и кората от настъргания лимон.
- Завиваме тавата с фолио и печем 12- 15 минути.
- Измиваме картофите ( ако са пресни не ги белим) и варим в солена вода 35-40 минути.
- Изцеждат се и след, като се охладят се нарязват по желание.
- Разбърква се добре оцета докато се разтвори солта. Добавяме меда и горчицата и пак се разбърква. Слагаме 4 супени лъжици зехтин и се повтаря предходното.
- Чушките се измиват, почистват от семките и се нарязват на кубчета, към тях се добавя винегрета и се разбърква.
- Обелваме и измиваме лука, след което го нарязваме с доматите на шайби и разпределяме в чинии.
- Добавяме картофите, сардините, чушките и заливаме с винегрет.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар