Необходими продукти:
200 г телешка кайма
1/2 глава ситно нарязан лук
1 яйце
сол, смлян черен пипер и кимион на вкус
1- 2 супени лъжици нарязан магданоз
8 кори за баница
За тахановия сос:
50 г сусамов тахан
80 мл прясно изцеден лимонов сок
щипка ситно нарязан магданоз
сол захар и смлян черен пипер на вкус
1 скилидка скълцан чесън
Приготвяне:
- Каймата се омесва с лука, подправките и яйцето и се оставя за около час в хладилник.
- Вземаме две от корите за баница и ги разстиламе( покриваме останалите с влажна кърпа, за не изсъхнат), след което ги разрязваме на три ивици.
- В единия край на всяка от лентите слагаме 1- 2 чаени лъжици от каймата.
- Сгъваме страничните ръбове към вътрешната част, така че да запечатаме пълнежа и навиваме.
- Може да запечатате с разбито яйце или с каша от вода и брашно. Ако корите са пресни това не е нужно.
- След което пържим в сгорещена мазнина.
- Изцежда се излишната мазнината с кухненска хартия.
- Пуричките се поднасят топли със соса в отделен съд.
Приятен апетит!
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар