четвъртък, 6 декември 2018 г.

Хамсия на плоча



Продукти:

500 г. хамсия
2-3 ск. чесън
2-3 кайени
зехтин
брашно за паниране на риба

Приготвяне:

  • Рибата се почиства от главата, вътрешностите и средната кост.
  • Измива се, и след като се отцеди от водата се овалва в брашно.
  • Върху нагорещена плоча се поръсва зехтин и се нарежда хамсията.
  • Пече се от двете страни за кратко, докато придобие хрупкава златиста коричка.
  • Отделно в сгорещен зехтин се запържва нарязания на филийки чесън.
  • Добавят се кайените и се сваля от огъня.
  • Рибата се нарежда в подходяща чиния, върху нея се разпределя запържения чесън, кайените и се залива с останалата мазнина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар