неделя, 23 ноември 2014 г.

Какаов сладкиш






Необходими продукти:

4 яйца

200 грама захар
3 супени лъжици натурално какао ( в оригиналната рецепта се ползва 200 грама подсладено какао)
150 милилитра олио
200 милилитра течна сметана за разбиване
200 грама брашно
1 пак. бакпулвер
1 чаена лъжица течна ванилия

Приготвяне:




  • Загряваме фурната на 180ºC  и намазваме с масло тава 22  х 22 см.
  • Разбиваме яйцата със захарта до пухкава смес, която е променила цвета си.
  • Добавяме олиото и няколко минути след това сметаната и ванилията, като не спираме да разбиваме.
  • Пресяваме брашното с какаото и бакпулвера.
  • Постепенно се изсипват сухите съставки към течната смес и започваме да разбъркваме бавно за да избегнем образуването на бучки.
  • Изсипваме сместа в тава и печем приблизително 45 минути, но най - доброто доказателство е да забием клечка за зъби в центъра и ако излезе чиста сладкиша е изпечен.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар