Необходими продукти:
4 яйца
200 грама захар
3 супени лъжици натурално какао ( в оригиналната рецепта се ползва 200 грама подсладено какао)
150 милилитра олио
200 милилитра течна сметана за разбиване
200 грама брашно
1 пак. бакпулвер
1 чаена лъжица течна ванилия
Приготвяне:
- Загряваме фурната на 180ºC и намазваме с масло тава 22 х 22 см.
- Разбиваме яйцата със захарта до пухкава смес, която е променила цвета си.
- Добавяме олиото и няколко минути след това сметаната и ванилията, като не спираме да разбиваме.
- Пресяваме брашното с какаото и бакпулвера.
- Постепенно се изсипват сухите съставки към течната смес и започваме да разбъркваме бавно за да избегнем образуването на бучки.
- Изсипваме сместа в тава и печем приблизително 45 минути, но най - доброто доказателство е да забием клечка за зъби в центъра и ако излезе чиста сладкиша е изпечен.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар