четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Салата от коприва



Продукти:

3- 4 шепи прясна млада коприва
2 скилидки чесън
прясно изцеден лимонов сок
10- 12 маслини
2 домата
1 ч. л. сусам
сол
зехтин



Приготвяне:
  • Измиваме добре копривата, почистваме от по грубите стебла и я нарязваме.
  • Претрива се добре със сол и се добавя нарязан чесън, лимонов сок и зехтин.
  • Разбъркваме докато всички съставки се смесят равномерно.
  • В центъра на чинията слагаме копривата, около нея нарязаните на полумесеци домати.
  • Прибавяме няколко маслини и поръсваме със сусам.

* Използвайте ръкавици при бране, миене и стриване на копривата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар