събота, 1 ноември 2014 г.

Гъбена чорба

 Днес ще приготвя много лесна чорбичка, подходяща за мрачните  дъждовни дни.

Необходими продукти:

250 грама печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 моркова
3-4 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица розмарин
сол и черен пипер на вкус
1 литър зеленчуков бульон



Начин на приготвяне:
  • Лука и чесъна се обелват и измиват, след което се нарязват на малки кубчета.
  • Предварително почистените моркови се настъргват на едро.
  • Лука, чесъна и морковите се задушават в мазнината.
  • Налива се 1 литър горещ бульон.
  • Слагат се нарязаните на филийки печурки.
  • Подправяме с розмарин, черен пипер и сол.
  • Варим до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар