петък, 22 април 2016 г.

Пролетни рулца

Едва ли има някой, който при посещението си в китайски ресторант не си е поръчвал за предястие едни от най-популярните за китайската кухня пролетни рулца.
 Днес ви предлагам да си ги приготвите сами, но вместо оризови кори да използвате кори за баница.


Продукти:

1 пакет кори за баница
200 г. кайма
100 г. праз лук
1 стрък пресен чесън
1 морков
350 г. зеле
3 бр. сухи гъби шийтаке
1 ч. л. настърган джинжифил
2 с. л. светъл соев сос
1 ч. л. сусамово олио
зехтин

Приготвяне:

  • За приготвянето на плънката се нарязват на фини жулиени зелето, моркова, праза, чесъна и гъбите, които са накиснати предварително за 10 минути в гореща вода.
  • Мазнината се сгорещява в уок или дълбок тиган и се слага чесъна, разбърква се за 10-15 секунди и се прибавя каймата също за няколко секунди.
  • Добавят се гъбите и настърганият джинджифил.
  • Поставят се нарязаното зеле, морковите и праза.
  • Подправя се със соевият сос, сусамовото олио и се запържва за кратко така, че продуктите да останат полуготови.
  • Вземат се по две кори за баница и се разстилат ( останалите се покриват с влажна кърпа, за да не изсъхват) и се разрязват на три ивици.
  • В единия край на всяка лента се слага равномерно част от плънката и се сгъват страничните ръбове така, че да се запечата плънката и се навива до края. Запечатват се с малко каша от вода и брашно.
  • Така приготвените рулца се оставят за 10 минути в хладилник, за да не се развият при пърженето.
  • Рулцата се пържат в сгорещена мазнина, докато придобият златист цвят.
  • Излишната мазнина се изцежда върху кухненска хартия и се сервира със сладко-кисел сос.



2 коментара:

  1. Hola Pepa. No suelo mucho ir a restaurantes chinos aunque en alguna ocasión vamos. Lo cierto es que estos rollitos están muy ricos y tal como los has preparado creo que aún estarán mejor.
    Todo lo que le has puesto me gusta mucho pero el puerro es el que más.
    Que tengas un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.

    ОтговорИзтриване