събота, 6 декември 2014 г.

Мерлуза в бял сос

Честит празник! Кофти ми е, че не разполагам с един тлъст шаран сега, защото имам невероятна рецепта изпитана от поколения, пък аз не мога да я споделя. Не, че тая риба я няма по тия води не, че мъжо няма риболовен билет... ми знам ли, не е сега сезона !? Затова се спирам пак на нещо лесно, и този път ще е по баски.
рецептата е адаптирана от тук

Необходими продукти:

1 кг. мерлуза нарязани на шайби 
4 скилидки чесън
20 г. брашно
100 мл. зехтин
200 мл. рибен бульон
20 мл. оцет
магданоз
сол и черен пипер на вкус


Приготвяне:

  • В тиган с малко  зехтин се запържва нарязаният на ситно чесън, но внимавайте да не загори.
  • Добавя се нарязан на ситно магданоз, брашното, оцета и при непрекъснато бъркане се разрежда с топлият  рибен бульон.
  • Оставя се да къкри без да се спира разбъркването около 10 минути.
  • Нареждаме рибните шайби в глинена  тава, подправя се със сол и черен пипер.
  • Тавата се покрива с фолио и се пече около 30 минути на средна температура.
  • Сервира се с прясно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар