вторник, 6 януари 2015 г.

Домашни бонбони Ferrero Rocher

И като съм започнала с бонбони, нека този път бъдат сладки! Може да не изглеждат добре на външен вид, но всяка хапка от тях се топи в устата и носи блаженствена сладост.
източник: от тук

Продукти:

100 г. печени смлени лешници
250 г. Нутела
15 г. вафлени кори
15 цели обелени лешници
200 г. млечен шоколад


Приготвяне:


  • Разбъркват се в купа смлените лешници с крема нутела, и се оставя в хладилник докато сместа се втвърди.
  • През това време се натрошават вафлените кори. Не пречи да са с различна големина.
  • Шоколадовата смес не трябва да лепи. От нея се оформят топчета и в центъра на всяко се слага по един цял лешник.
  • Овалва се всеки бонбон с вафлени кори.
  • Оставят се отново в хладилник за 10 - 15 минути.
  • На водна баня се разтопява млечния шоколад и се оставя малко да се охлади( не бива да е горещ) . С помощта на дървено шишче топим всеки бонбон в разтопеният шоколад.
  •  Оставят да се охладят, докато се втвърди шоколада върху домакинско фолио, за да се отлепят по- лесно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар