Продукти:
350 г. натурално нишесте
200 г. кондензирано мляко
125 г. краве масло на стайна температура
30 г. захар
1 жълтък
мармалад от праскови
Приготвяне:
- Кравето масло се разбива със захара до получаване на пухкав крем.
- Добявя се жълтъка, кондензираното мляко, пресятото нишесте и се замесва тесто.
- Оформят се топчета с голената на орех, които се притискат в центъра с палец, така че да се получи вдлъбнатина или се притискат с вилица.
- Нареждат се в тава покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загряна на 160°С фурна около 15- 20 минути.
- Готовите бисквити се охлаждат върху решетка и вдлъбнатините се пълнят с мармалад.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар