четвъртък, 30 август 2018 г.

Пиле бенгали



Продукти:

500 г. пилешко месо
1 яйце
3 с. л. нишесте
1/2 гл. лук
1/2 гл. червен лук
2 ск. чесън
1 зелена чушка
1 люто чушле
1 с. л. тъмен соев сос
3 с. л. пържен домат от консерва
1 с. л. лют сос
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. кориандър
1 к. л. гарам масала

Приготвяне:

  • Пилешкото месо се нарязва на хапки с големина около 2,5 см. и се слага в купа.
  • Към него се добавя яйцето, нишестето и се разбърква добре.
  • Пилешките късчета се пържат в сгорещено олио до златисто.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно жълт лук и чесън и нарязаните на едро чушка и червен лук.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя нарязаното чушле, червения пипер, соевия сос, лютия сос, домата и подправките.
  • Връща се месото, добавят се около 100 мл. топла вода и се оставя да къкри на тих огън, докато соса се сгъсти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар