четвъртък, 7 декември 2017 г.

Оризови спагети с пилешко




Продукти:

250 г. оризови спагети
100 г. пилешко месо
3-4 черни гъби
1/4 гл. лук
20 г. праз лук
1-2 с. л. фъстъци
100 г. соеви кълнове
1 ч. л. лют пипер на люспи
1 с. л. кафява захар
1-2 с. л. паста от тамаринд
2-3 с. л. соев сос
1 яйце
олио

Приготвяне:

  • Спагетите се пускат във вряща подсолена вода и се варят около 3 минути. След това се отцеждат и се поръсват с малко олио.
  • В тиган със сгорещена мазнина заедно при непрекъснато разбъркване се запържват нарязаните на тънки ивици лук, гъби, пилешко месо и леко разбитото яйце.
  • Когато придобият златист цвят се добавят нарязаните на ситно фъстъци, захарта, соевия сос, пастата от тамаринд, пипера на люспи и се разбърква добре, около 2-3 минути.
  • На края се прибавят спагетите, соевите кълнове, разбърква се още 2-3 минути и се сваля от огъня.




Няма коментари:

Публикуване на коментар