неделя, 17 май 2015 г.

Пролетна салата

Всеки знае как да си направи тази свежа и лека пролетна салата за броени минути. И все пак за мен тя си остава една от най-обичаните.




Продукти:

2  марули
2  твърдо сварени яйца
1 краставица
1 връзка репички
2 стръка зелен лук
1 стрък чесън
10 бр. маслини
сол
оцет
олио

Приготвяне:


  • Марулята се измива, отцежда се много добре и се нарязва ( накъсва) на едри парчета.
  • Прибавя се измитите и нарязани лук, чесън, краставица и репички.
  • Подправя се на вкус с олио, оцет и сол. Всичко се разбърква добре.
  • Преди да се сервира отгоре се нареждат резенчета твърдо сварени яйца и маслините.


Няма коментари:

Публикуване на коментар