Продукти:
1/2 кг. миди дяволски нокът
1/2 лимон
2 скилидки чесън
1 с. л. магданоз
40 мл. зехтин
едра сол
Приготвяне:
- Преди да започнете поставете мидите в съд с вода и малко морска сол, за да се изчистят за няколко часа от пясъка. Може да се убедите , че мидите са живи, ако при допир се прибират, ако не се прибират или са отворени се изхвърлят. След това мидите се измиват под студена течаща вода и се отцеждат добре.
- За да се приготви винегрета в купичка се слагат обелените скилидки чесън, лимоновия сок, зехтина и всичко се пасира, докато се получи еднородна смес.
- На тиган се слага малко зехтин и след, като се нагорещи се нареждат мидите.
- Около 1-2 минути след това, когато мидите започнат да се отварят се поливат с част от чесновия винегрет. След което се обръщат и отново се поливат.
- Сервират се топли с парче лимон и ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар