Продукти:
4 бр. тиквички
400 г. кайма
1 гл. лук
1 скилидка чесън
150 г. доматено пюре
2 моркова
150 г. кашкавал
олио
чубрица
черен пипер
магданоз
сол
Приготвяне:
- Тиквичките се бланшират за 2-3 минути във вряща вода.
- Разрязват се по дължина на две половини и с помощта на чаена лъжичка се издълбава сърцевината, като се внимава да не се пробие тиквичката.
- Обелените лук и чесън се нарязват на ситно. Морковите също се нарязват на малки кубчета.
- В тиган се загрява мазнината и се запържва лука и чесъна, докато омекнат и станат прозрачни.
- Прибавят се морковите, издълбаната сърцевина на тиквичките, каймата и се разбърква през цялото време, докато се запържи.
- Накрая се добавя доматеното пюре, овкусява се с подправките и се задушава 1-2 минути на слаб огън.
- С тази смес се пълнят тиквичките и се подреждат в намазана с олио тава. Наливат се 150 мл. гореща вода и ястието се пече в умерена фурна.
- Няколко минути преди тиквичките да се извадят от фурната се поръсват с настъргания кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар