понеделник, 7 септември 2015 г.

Тиквички пълнени с кайма




Продукти:

4 бр. тиквички

400 г. кайма
1 гл. лук
1 скилидка чесън
150 г. доматено пюре
2 моркова
150 г. кашкавал
олио
чубрица
черен пипер
магданоз
сол

Приготвяне:



  • Тиквичките се бланшират за 2-3 минути във вряща вода.
  • Разрязват се по дължина на две половини и с помощта на чаена лъжичка се издълбава сърцевината, като се внимава да не се пробие тиквичката.
  • Обелените лук и чесън се нарязват на ситно. Морковите също се нарязват на малки кубчета.
  • В тиган се загрява мазнината и се запържва лука и чесъна, докато омекнат и станат прозрачни.
  • Прибавят се морковите, издълбаната сърцевина на тиквичките, каймата и се разбърква през цялото време, докато се запържи.
  • Накрая се добавя доматеното пюре, овкусява се с подправките и се задушава 1-2 минути на слаб огън.
  • С тази смес се пълнят тиквичките и се подреждат в намазана с олио тава. Наливат се 150 мл. гореща вода и ястието се пече в умерена фурна.
  • Няколко минути преди тиквичките да се извадят от фурната се поръсват с настъргания кашкавал.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар