Продукти:
4 кг. червени чушки
1кг. доматено пюре
200 мл. олио
30 мл. оцет
2 с. л. захар
2 с. л. сол
20 г. чесън
20 г. магданоз
2 г. смлян черен пипер
Приготвяне:
- Добре узрелите чушки се опичат, обелват и смилат.
- Олиото се загрява и към него се добавя чушките, доматеното пюре, оцета, солта и захарта.
- Вари се на умерен огън, като от време на време се разбърква за да не загори, докато се получената смес остане на мазнина.
- Няколко минути преди края на варенето се добавят скълцания чесън, нарязания магданоз и черния пипер.
- След като изстине се пасира.
- Готовата лютеницата се насипва в бурканчета и се стерилизира 15 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар