вторник, 22 септември 2015 г.

Смлени люти чушлета

 Рецептата днес е за любителите на домашно приготвени консерви! Смлените чушлета са идеални за овкусяване предястия и ястия, а смесени с майонеза, заквасена сметана или кисело мляко се превръщат в отличен сос за месо и зеленчуци.


Продукти:

1 кг.  люти чушлета
150 мл. олио
50 мл. оцет
10 гр. захар
25 гр. сол
25 мл. вода
4 скилидки чесън
20 мл. горещо олио
магданоз

Приготвяне:
  • Чушлетата се измиват, отрязват се дръжките, след което се смилат в блендер.
  • Слагат се да се варят с олиото, водата, оцета, захарта и солта на умерен огън, докато омекнат.
  • Накрая се добавя скълцаният чесън, нарязаният на ситно магданоз, изсипва се горещото олио и се разбърква добре.
  • Разпределя се в малки стъклени бурканчета, които се стерилизират 10 минути.
  • Получават се 5 бурканчета с вместимост 180 мл.

2 коментара: