Продукти:
400 г. картофи
300 г. обезсолена треска
1 ск. чесън
2 тиквички
домат
Приготвяне:
- Картофите се сваряват, обелват и се намачкват с преса.
- Рибата се слага за 2–3 минути във вряща вода и след като се охлади се почиства от кожата и костите и се пасира заедно с чесъна.
- Картофеното пюре се смесва с рибата, добавя се сол на вкус и се разбърква.
- Тиквичките се нарязват с мандолина на тънки ивици.
- 6 слайса от тиквичката се нареждат върху стреч фолио, като леко се застъпват, така че да образуват лист.
- Част от картофеното пюре се слага в единия край и с помощта на фолиото се навива на стегнато руло.
- Рулото се поставя в чиния и върху него се разпределят нарязаните на ситно домат, магданоз и копър.
- Накрая се поръсва със зехтин, черен пипер и черна сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар