четвъртък, 23 май 2019 г.

Руло с тиквички и треска



Продукти:

400 г. картофи
300 г. обезсолена треска
1 ск. чесън

2 тиквички
домат

Приготвяне:

  • Картофите се сваряват, обелват и се намачкват с преса.
  • Рибата се слага за 2–3 минути във вряща вода и след като се охлади се почиства от кожата и костите и се пасира заедно с чесъна.
  • Картофеното пюре се смесва с рибата, добавя се сол на вкус и се разбърква.
  • Тиквичките се нарязват с мандолина на тънки ивици.
  • 6 слайса от тиквичката се нареждат върху стреч фолио, като леко се застъпват, така че да образуват лист.
  • Част от картофеното пюре се слага в единия край и с помощта на фолиото се навива на стегнато руло.
  • Рулото се поставя в чиния и върху него се разпределят нарязаните на ситно домат, магданоз и копър.
  • Накрая се поръсва със зехтин, черен пипер и черна сол на вкус.



Няма коментари:

Публикуване на коментар