Продукти:
1 кг. смокини
1 кг. захар
200 мл. вода
1 к. л. лимонена киселина
Приготвяне:
- Смокините се почистват от дръжките, измиват се и се продупчват с вилица.
- Пускат се в тенджера с вряща вода за 4-5 минути, докато променят цвета си и се прецеждат.
- След това се слагат се във врящия сироп, приготвен от захарта и 200 мл. вода.
- Вари се, като се разбърква от време на време с дървена лъжица, докато сиропът се сгъсти.
- Сладкото е готово, когато капка от него поставена върху студена чиния не се разлива.
- Накрая се прибавя лимонената киселина и се насипва още горещо в сухи бурканчета, които се затварят веднага и се обръщат с капачето надолу.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар